MALZEMESİ
 
3,5 Su bardağı un
 
1 Küçük paket margarin, (125 gramlık)
 
1 Su bardağı şeker
 
1 Büyük mandalinin suyu ve kabuğunun rendesi
 
2 Adet yumurta (yarısı içine, yarısı üzerine),
 
1 Çay kaşığı karbonat
 
Biraz susam.
 
 
YAPILIŞI
 
1 Karbonatla elenmiş unun ortasını açınız.
 
2 Erimiş yağı, şekeri, mandolin suyunu ve çarpılmış yumurtayı ilâve ederek hamur yapınız.
 
3 Hamuru, yağlanmış bir tepsiye, 1 cm. kalınlığında seriniz.
 
4 Biraz ayrılan çırpılmış yumurtayı üzerine sürünüz ve susam serperek orta hararetli fırında pişiriniz.
 
5 istenilen şekilde keserek servis yapınız.
  
 |