| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 Kek için:
 3 adet yumurta
 100 gram (yarım su bardağı) şeker
 125 gram margarin
 1 paket vanilya
 Yarım paket kabartma tozu
 250 gram (2 su bardağı) un
 5 çorba kaşığı mandalina suyu
 5 adet mandalinanın ince rendelenmiş kabuğu
 Şurubu için:
 3 adet mandalina
 3 su bardağı su
 Yarım su bardağı toz şeker
 8-10 adet karanfil
 
 Kek için, yumurtaları toz şeker ile çırpın. Üzerine oda sıcaklığındaki margarini ekleyin. Ardından vanilya, kabartma tozu, mandalina suyu ve ince rendelenmiş kabuğunu koyun. En son olarak unu ilave edip karıştırın. 30 cm'lik uzun bir kek kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba boşaltın. 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp soğutun. Diğer tarafta mandalinaları, kabuklarını soymadan enlemesine ikiye kesin ve tencereye aktarın. Üzerine su, toz şeker ve karanfilleri katıp kaynatın. Kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan alıp ılıtın. Ilık şerbeti kekin üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.
 
 
  
 
 |