|
|
Mandalina Reçeli |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48352
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2010
2,219 defa indirildi / yazdırıldı
|
6-7 adet mandalina
750 gram toz şeker
100 gram kireç kaymağı
3 su bardağı su
1 su bardağı içme suyu
3 litre suya kireç kaymağını ilave ederek karıştırın ve tortunun dibe çökmesini bekleyin. Çekirdeksiz olanları tercih ettiğiniz mandalinaları, kabuklarını soymadan ve bütün olarak, soğuk suda 2-3 saat beklettikten sonra 5-6 saat de tortusu çöken kireç suyunda bekletin ve bol suda iyice yıkayarak, kaynar suya daldırın. Bu işlemi en az 3 kez tekrarlayın. 1 bardak içme suyunu ve şekeri kaynatarak şerbet haline eritin. Yıkadığınız mandalinaları şerbetin içine atarak reçel kıvamı oluncaya kadar kaynatın.
Aklınızda bulunsun: Reçelin içine birkaç tane çiğ badem atarsanız kıvamı güzelleşir.
|
|
Mandalina Reçeli Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
|
|