| 
 
 
 | 
Mandalina Pelteli Sarma Bisküvi | 
  | 
OYA CAN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2013 
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91470 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2013 
2,081 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr margarin
 
1 su bardağı un
 
1 lt süt
 
2 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
10 adet mandalina
 
1 pk betibör bisküvi
 
1 çay bardağı hindistancevizi
 
 
Küçük bir tencere içerisinde 250 gram sana margarin eritilip üzerine un eklenir hafif un kokusu gelene kadar kavrulup süt eklenir biraz karıştırılıp 1 su bardağı şekeri ilave edilir ve koyulaşana kadar kısık ateşte pişirilir. Kaynamaya başlayınca vanilya ilave edilip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
 
Büyük fırın tepsisi ıslatılıp muhallebi serilir, ılınması beklenirken mandalinalar 1 su bardağından pişirilerek pelte yapılır.Tatlının üzerine yayılır ve tatlı soğuduktan sonra eşit parçalara kesilir, spatula yardımı ile rulo yapılıp bisküvi hindistan cevizi karışımına bulanır. Buzdolabında tercihen bir gece dinlendirilip servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |