| 
 | 
| MANDALİNA KABUĞU REÇELİ (Hatay) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc44547 Gönderme Tarihi: 15.Arl.2009
 2,452 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hatay Valiliği
 Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
 
 MALZEMELER
 1 kg. şeker
 1 çay kaşığı limon suyu
 2,5 su bardağı su
 1 kg. sarı mandalina kabuğu
 
 YAPILIŞI
 Sarı mandalina kabuklarını yıkayıp su dolu bir kaba koyun ve tatlılaştırmak için günde 1-2 defa suyunu değiştirerek, su içinde 7 gün bekletin. Bu sürenin sonunda mandalina kabukları tatlılaştıkları için sudan alın. Sularını süzün. Daha sonra mandalina kabuklarını ince ince dilimleyin. Su dolu bir tencereye alıp haşlayın. Sonra sularını süzüp bir kenara alın. Bir tencereye şeker ve su ilave edip bir taşım kaynadıktan sonra mandalina kabuklarını içine ekleyin. Şeker kıvamlı bir şekil alınca içine limon suyu eklenerek 15 dk. kaynatılıp ateşten alın. iyice soğuduktan sonra kavanozlara yerleştirilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |