Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Marmara Yemekleri > Manda Tereyağı (Kocaeli) (1 adet - 7,171 defa bakıldı)

Manda Tereyağı (Kocaeli)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Manda Tereyağı (Kocaeli)

hoşmerim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.12.2018
Mesajlar: 27
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc138986
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2018
677 defa indirildi / yazdırıldı




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

Süt 5 kilogram
Su 10 su bardağı

Süt kaynatıldığında, sütün kaymak bağlayan kısmı ayrılarak buzlukta saklanır. Bu uygulamaya birkaç sefer devam edilir. Biriktirilen manda sütü kaymakları buzluktan çıkarılır, çözüldükten sonra yayığa alınır. Kaymağa sıcak su ilave edilir ve yayıkta iyice karıştırılır, kısa süre içinde yağ, yayık suyundan ayrılmaya başlar. Yağın hızla toplanması için aynı miktarda buz gibi su ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir.
Tereyağının toplanması tamamlandığında, önce fazla yayık suyu/sütü ayrı bir kaba süzülür ve tereyağı, içme suyu ile yıkanır. Buz gibi soğuk su ile yağ, sıkıştırılarak içindeki yayık suyunun çıkması için birkaç kez yıkanır. Yağın içerisindeki tüm süt yıkanarak arındırılır ki tereyağı çabuk bozulmasın.

Not: Elde edilen tereyağı tuzsuzdur ancak tereyağı tuzlu seviliyorsa tuzlanıp kaldırılmalıdır. Bu tereyağı çabuk tüketilmeli veya buzlukta saklanmalıdır.







Manda Tereyağı (Kocaeli) Tarifleri Marmara Yemekleri



(1 adet Manda Tereyağı (Kocaeli) 7,171 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort