Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Etnik Yemekler > Mancarlı Pide (Manav) (1 adet - 22,722 defa bakıldı)

Mancarlı Pide (Manav)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mancarlı Pide (Manav)

faize
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.09.2013
Mesajlar: 47
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc92001
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2013
3,428 defa indirildi / yazdırıldı




Ayten Çetin

1 kg Un
1 Paket Kuru Maya
2.5 Su Bardağı Ilık Su
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Demet Kazayağı
1/2 Demet Ispanak
1/2 Demet Ebegümeci
2 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

Hamuru için un, tuz ve ılık suyu karıştıralım. Kuru mayayı 1 yemek kaşığı ılık suyla karıştırıp hamura katalım. Yoğuralım. Mayalanması için üzerini kapatıp 2 saat kadar oda sıcaklığında bekletelim. Diğer taraftan tavaya 1,5 yemek kaşığı sıvıyağ koyalım. Soğanı ve yeşillikleri irice doğrayalım, tuz ve karabiberi ekleyip hepsini birden yağda soteleyelim. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp tezgâhta elimizle açalım. Ortasına hazırladığımız harçtan koyup iki ucunu birleştirelim. Hamur bitene kadar bu şekilde pideleri hazırlayalım. Kalan 1,5 yemek kaşığı sıvıyağı üzerinde gezdirip elimizle yayalım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri nar gibi olana kadar pişirelim. Ilınınca servis yapalım.

Not: Patlıcanlı Börek Manav kültüründe ıspanak, ebe gümeci, kazayağı gibi yeşil yapraklı sebzelerin genel adı mancardır. Mancarlı pide de bu sebzelerden yapılır. Kuzey Ege ve Şile gibi Batı Karadeniz sahil şeridinin bu yöresel pidesi, toprak fırında veya kuzinede pişirildiğinde tadına doyum olmaz.






Mancarlı Pide (Manav) Tarifleri Diğer Etnik Yemekler



(1 adet Mancarlı Pide (Manav) 22,722 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort