| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
MANAT Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| MANAT |  
|  | icarcı Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.07.2014
 Mesajlar: 26
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc99516 Gönderme Tarihi: 02.Tem.2014
 1,948 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.mpd.org.tr
 
 Kestane veya karakabak kabuğu soyulduktan sonra avuç içi büyüklüğüne dilimlere ayrılır. Sonra iç kısımları kabın ateşe değen alt yüzüne gelmek üzere yanyana ve üst üste dizilir. Kıyılarına patates veya kelle mısır konarak pekaz su ile ocağa sürülür. Üstü örtülür, iyi pişinceye kadar ocakta kalır. Suyun konmasına sebep çıkan buğunun pişirmeyi temin etmesidir.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |