Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ağrı Yemekleri > Malhuta (Malatya) (1 adet - 19,878 defa bakıldı)

Malhuta (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Malhuta (Malatya)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc85858
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2013
1,864 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

1 su bardağı kahverengi veya kırmızı mercimek
2 su bardağı baş yarma (irinti)
5 su bardağı su (mercimek piştikten sonra)
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kişniş
Tuz

Mercimeği, yeterli miktarda tuz ve su ile ocağa koyun.
Haşlanınca suyu kontrol edip baş yarmayı yavaş yavaş karıştırarak içine ilave edin.
Yarma pişinceye kadar karıştırma işine devam edin.
Ardından ocaktan alın.
Diğer tarafta kişnişi, sacda veya teflon tavada ateş üzerinde karıştırarak kavurun.
Kavrulan kişnişleri, havanda iyice döverek un haline getirin.
Pişirilen malhutayı servis tabağına alın.
Pilavın yüzeyini kaşığın tersi ile yer yer çukurlaştırın.
Eritilmiş tereyağına ilave edilen dövülmüş kişnişi, çukurlara doldurarak servis yapın.

Not: Malhuta merkezde unutulup ilçelerde halen yapılan bir pilav türüdür. İster merkezde ister ilçelerde yapılsın, yiyenler genellikle hep yaşlı kimselerdir. Yaşlılar yemeği bildikleri için malhutaya özlem duyarlar, ayrıca diş problemi yaşatmayan bir yemek olduğu için yaşlıların tercihidir. Kahverengi mercimek olmadığı takdirde kırmızı mercimek de kullanılabilir. Lezzet olarak aynı tadı verir, fakat görüntüsü farklıdır. İstenirse malhuta pişirilirken kavurma da kullanılabilir.







Malhuta (Malatya) Tarifleri Ağrı Yemekleri



(1 adet Malhuta (Malatya) 19,878 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort