| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Malak (Bolu) Tarifleri Samsun Yemekleri
| 
 |  
| Malak (Bolu) |  
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145859 Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2019
 4,594 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı
 
 2 su bardağı mısır unu
 3 su bardağı su
 100 gram tereyağı
 ½ su bardağı pekmez
 1 tutam tuz
 
 Tencerenin içerisine su konup kaynatılır.
 Kaynayan suya tuz ilave edilir.
 Mısır unu, kaynayan suya ağır ağır eklenir.
 Mısır unu katılaşınca tencere ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
 Soğuyan mısır ununa şekil verilip servis tabağına yerleştirilir.
 Tavanın içinde tereyağı eritilip içine pekmez ilave edilir.
 Tereyağı ve pekmez karışımı hazırlanan malağın üzerine dökülür.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |