Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karadeniz Yemekleri > Malahto (Ünye Ordu) (1 adet - 21,543 defa bakıldı)

Malahto (Ünye Ordu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Malahto (Ünye Ordu)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105766
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2015
2,301 defa indirildi / yazdırıldı




Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi

2 kilo et
2 su bardağı dövülmüş fındık
3 - 4 diş sarımsak
2 - 3 adet pırasa yaprağı
1 adet yeşilbiber
Reyhan otu
Tuz

Fasülyeler ayıklanır, kırılarak bir tencereye doldurulur. Su ilave edilerek haşlanır. Haşlanan fasülyelerin suyu tencerenin dibinde üç dört bardak kadar kalınca fındık, reyhan, sarımsak, biber, pırasa dövülerek karıştırılır. Yeterli miktarda tuz eklenir. Yemek kaynamaya bırakılır. Kaynama işlemi bittiğinde yemek pişmiş demektir. Yemeğin, özellikle mısır ekmeğiyle yenmesi tavsiye edilir.

Not: Malahto Karadeniz Bölgesinde çok yaygın olarak yapılan bir yemektir. Yemekte kullanılan malzemeler yaz aylarında olgunlaştıklarından yemek daha çok yaz aylarında yapılır. Yapılışının kolay olması, kullanılan malzemelerin ise çok fazla olmaması, maliyetinin ucuz olması gibi nedenlerden dolayı bölge halkı bu yemeği çok sık olarak yapar. Genellikle evlerde yapılır ve evlerde tüketilir. Malahto bir ev yemeğidir diyebiliriz. Ancak Ünye’de birkaç lokantada bu yöresel yemek bölgeyi ziyaret etmeye gelen turistlere kültürel zenginliklerden biri olarak sunulmaktadır.
Bölgenin yemek kültüründe uzun yıllardan beri var olan Malahto daha çok özel günlerde, dernek toplantılarında, kermeslerde, festivalerde yapılır.






Malahto (Ünye Ordu) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(1 adet Malahto (Ünye Ordu) 21,543 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort