MasterChef
200 g karabuğday eriştesi (naengmyeon ya da soba da kullanılabilir)
1 adet salatalık (ince jülyen doğranmış)
1 adet havuç (ince jülyen doğranmış)
1 adet haşlanmış yumurta (ikiye kesilmiş)
1 avuç lahana ya da marul (ince doğranmış)
1-2 adet kiraz domates (isteğe bağlı)
Susam taneleri (üzeri için)
Sosu için:
2 yemek kaşığı gochujang (Kore kırmızı biber ezmesi)
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
1 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı bal veya şeker
1 diş sarımsak (ezilmiş)
Karabuğday eriştelerini paket talimatına göre haşlayın, ardından soğuk suyla iyice durulayarak nişastasını alın.
Sos malzemelerini bir kasede pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Soğuyan erişteleri geniş bir kaseye alın, üzerine salatalık, havuç, lahana ve kiraz domatesleri yerleştirin.
Sosu ekleyip hafifçe harmanlayın.
Üzerine yarım haşlanmış yumurta ve susam taneleri ekleyerek soğuk servis yapın.

|