6 adet enginar
 
Yarım paket makarna
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Temizlenmiş enginarlar tencereye dizilir. Üzerine 1 su bardağı kaynar su konur, tuz serpilir, yumuşayana kadar haşlanır. Diğer yandan makarna haşlanır, süzülür. Üzerine tuz, yarım çay bardağı yağ konur. Kısa süre sotelenir. Enginarların çanaklerına makarna paylaştırılır. Diğer yanda 1 su bardağı su, şalça ve yarım çay bardağı yağ karıştırılır. Dolmaların üzerine gezdirilir. Üzerine kaşar serpilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Kaynama noktasına geldikten sonra 5-6 dakika pişirilir.
 
 
 ML® Yarım Enginar Dolması için tıklayın
 
ML® Yarım Enginar Dolması Videosu
 
  
 |