1/2 demet semizotu
1/2 paket (250 gr.) spagetti
4 adet yumurtanın akı
1 adet havuç
4 dal taze soğan
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Geniş bir kaba alıp buzdolabında 10-15 dakika bekletin. Yumurta aklarını, tuz ve karabiberle iyice çırpın. Makarnanın üzerine iri kıyılmış semizotu, rendelenmiş havuç, ince kıyılmış taze soğan, bezelye, çırpılmış yumurta akı ve iki çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Büyük bir tavayı kalan zeytinyağı ile yağlayın ve iyice kızdırın. Makarnalı karışımı tavaya düzgünce yayın ve üzerini düzeltin. Her iki tarafını da pişirin.
|