|
|
Makarna Böreği |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179474
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2024
194 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet Yufka
125 gr Tereyağı ya da Margarin
Yarım paket Kesme Makarna
2 adet Yumurta
1 su bardağı Süt
1 kase Beyaz Peynir
1 küçük bağ Maydanoz
Tuz
Karabiber
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. İki yumurta, süt ve yağı karıştırıp bir harç yapın ve makarnaya ekleyin.
Yağlanmış tepsiye bir yufkayı yayın. Makarnanın yarısını yufkanın üzerine yayın. Ortasına maydanozlu peyniri yerleştirin. Tekrar kalan makarnayı ekleyin. En üstünü diğer yufka ile kapatın. Yumurta, süt, yağ karışımından sürüp 180 derece sıcaklıktaki fırına verin. Kızarınca dilimleyip servis yapın.

|
Makarna Böreği |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc182439
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2025
114 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram makarna (penne veya fiyonk tercih edebilirsiniz)
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
200 gram beyaz peynir (ya da lor peyniri)
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yufka (5-6 adet)
Sıvı yağ (yufkaların arasını yağlamak için)
Makarna paketinin üzerinde belirtilen süreye göre bol tuzlu suda makarnayı haşlayın.
Haşlandıktan sonra süzün ve bir kenarda soğumasını bekleyin.
Bir kaba yumurtaları kırın, üzerine yoğurdu, sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.
Ardından tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Beyaz peyniri çatalla ezin ve rendelenmiş kaşar peyniriyle karıştırın.
Soğuyan makarnayı da bu karışıma ekleyin.
Fırın tepsisini yağlayın ve üzerine bir yufka serin.
Yufkanın üzerine sıvı yağ sürün.
Üzerine bir yufka daha serin ve tekrar yağlayın.
Bu işlemi 2-3 kat yufka ile yaparak alt tabanı hazırlayın.
Hazırladığınız makarna ve peynir karışımını, yağladığınız yufkanın üzerine eşit şekilde dökün.
Kalan yufkaları teker teker üst üste koyun ve her katı yağlayarak böreği kapatın.
Böreğin üzerine yumurtalı karışımdan sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika boyunca, üstü iyice kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız makarna böreğini dilimleyerek sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

|
Makarna Böreği |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3949 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc186156
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2025
18 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ paket makarna (özellikle fiyonk veya penne tercih edilebilir)
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı beyaz peynir (ezilmiş)
1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı (kalıbı yağlamak için)
Makarnayı tuzlu suda çok yumuşamayacak şekilde (al dente) haşlayın.
Suyunu süzün ve soğuması için bir kenara alın.
Derin bir kapta yumurtaları çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Ezilmiş beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını karışıma ilave edin.
Soğuyan makarnayı hazırladığınız sos ve peynir karışımıyla harmanlayın.
Fırın kabını tereyağıyla yağlayın.
Makarna karışımını kaba eşit şekilde yayın.
Üzerine kalan kaşar peynirini serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika kadar, üzeri altın sarısı olana dek pişirin.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip servis edin. Sıcak ya da ılık tüketebilirsiniz.
Yanına yoğurtlu salata, ayran veya mevsim yeşillikleriyle hazırlanan salata çok yakışır.
Özellikle domatesli salata veya cacıkla harika bir uyum yakalar.

|
|