| 
 | 
| Mahluta Çorbası (Antakya Hatay) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc154181 Gönderme Tarihi: 16.Kas.2020
 1,499 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 kahve fincanı kırmızı mercimek
 1 kahve fincanı kırık pirinç
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
 1 adet soğan
 8 su bardağı et suyu
 1 tatlı kaşığı kimyon
 Tuz
 Üzeri için:
 2 çorba kaşığı tereyağı
 Pul biber
 Nane
 
 Sıvı yağı bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş mercimeği ilave edin. Bir-iki dakika kavurup et suyunu katın. Mercimek iyice yumuşayınca ocaktan alıp, blenderden geçirin. Yeniden tencereye aktarıp ocağa oturtun. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç, kimyon ve tuz ilave edin. Pirinç yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Üzeri için tereyağını kızdırıp pul biber ve naneyi yakın. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |