| 
 
 
 | 
Mahlepli Tuzlu Kuru Pasta | 
  | 
kalbur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.02.2015 
Mesajlar: 40 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135661 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2018 
765 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Elmek
 
 
2.5 su bardağı Çölyaklılar için GNK 2 yumurta (1 yumurta sarısı üstüne)
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
10 yemek kaşığı tereyağı
 
1.5 çay kaşığı tuz
 
2 çay kaşığı mahlep
 
1 paket kabartma tozu
 
Üzeri için;
 
Susam
 
Çörekotu
 
 
Tüm malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulur. Hamurdan parçalar koparılır, istenilen şekil verilir ve tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu serpilir. 180 derecede 30 dakika pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |