Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çörek Tarifleri > Mahlepli Kolay Çörek (1 adet - 80,745 defa bakıldı)

Mahlepli Kolay Çörek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mahlepli Kolay Çörek

Köksal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.09.2010
Mesajlar: 45
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc56173
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2010
2,181 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
2 ekmeklik hamur
150 gram tereyağı ve margarin
3-4 çorba kaşığı tahin
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı mahlep (arzuya göre)
1 adet yumurtanın sarısı
Haşhaş veya susam

Ekmeklik hamura, oda sıcaklığında yumuşatılmış yağı ekleyelim ve hamuru iyice yoğuralım. Hamuru, 10 dakika dinlenmeye bıraktıktan sonra tekrar yoğuralım. Unlanmışbir zemin üzerinde hamuru, yarım cm kalınlığında inceltelim. Hamurun üzerine 3-4 çorba kaşığı tahin sürelim. Tahinli hamurun üzeine de cevizi, tozşekeri, tarçını ve mahlebi serpelim. Hamuru rulo yaparak saralım ve tepsiye koyalım. Hamur tepsiye sığmıyorsa, ruloyu ikiye keselim. Rulonun üzerine yumurtanın sarısını sürelim. Haşhaş veya susam serpelim. 180 derece fırında rulo çöreğimizi altlı üstlü, kızarana dek pişirelim. Sonra dilimleyerek servis yapalım.

Not: Hamur rulosunun içine soğanmantarbiberli domatesli bir iç hazırlanıp, koyulabilir. Kıymalı veya peynirli iç de hazırlanabilir.






Mahlepli Kolay Çörek Tarifleri Çörek Tarifleri



(1 adet Mahlepli Kolay Çörek 80,745 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort