|
|
Mahlepli Günceli |
|
Yurdaşen
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2012
Mesajlar: 23 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc83140
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2012
1,540 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Hamurişi
2 Yemek Kaşığı mahlep
1 Bardak toz şeker
1 Adet kuru maya
3 Adet yumurta
1 Çay Kaşığı tarçın
1 Bardak süt
5 Bardak un
SANA MARGARİN su buharında eritilir. Yarım kilo un elekten geçirerek yoğurma kabına alınır. Una iki tatlı kaşığı mahlep serpilir. Un karıştırılarak ortası havuz yapılır. İki yumurta, bir çay kaşığı kuru maya, bir çay kaşığı tarçın serptikten sonra, bir bardak da süt eklenir. Bir su bardağı toz şeker harcın ortasında açılan havuza eklenir. Yoğurmaya başlanan harca yarım su bardağından az zeytinyağı eklenir. Hamura buharda eriyen SANA MARGARİNden yarım çay bardağı eklenir ve yoğrulmaya devam edilir. Kıvama göre göz kararı un eklenebilir. Hamurdan alınan küçük bezeler çay bardağı ağzı boyutunda açılır, kalıplarla kesilerek fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine suyla açılarak çırpılan bir yumurta sürülür, üzerlerine bir çatalla küçük delikler açılır susama batırılıp ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakılır.
|
|
Mahlepli Günceli Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|