| 
 
 
 | 
Mahlepli Çatal | 
  | 
dozer 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 12.05.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98184 
Gönderme Tarihi: 13.May.2014 
2,060 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı un
 
250 gr margarin
 
1 kahve fincanı sıvıyağ
 
4 çorba kaşığı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 paket kabartma tozu
 
Tuz
 
Çörekotu
 
 
Unun ortasını açıp yumurta sarısı ve çörekotu dışında tüm malzemeyi ekleyin.
 
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve 12 saat dinlendirin.
 
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içi ile unlanmış zeminde yuvarlayın ve uzun silindir şekli verin.
 
İki silindir uçlarını çatal şeklinde kıvırın.
 
Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu ekin.
 
Kızdırılmış orta ısılı fırında 3035 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |