1 bağ ısırgan otu
1/2 kg madımak otu
1 adet rendelenmiş havuç
2 adet orta boy haşlanmış patates
250 gr beyaz peynir
1 adet orta boy soğan
1 tutam Tuz
1 miktar pulbiber
2 çorba kaşığı margarin
5 adet hazır hazır yufka
Yufkalara sürmek için:
1 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı margarin
Üzerine:
1 yumurta sarısı
1 miktar susam
Soğanı ince doğrayın, rende havuç ile yağda kavurun.T emizlenip ince doğranmış, ısırgan ve madımak otlarını ilave edip diri kalacak şekilde kavuralım. Karışıma patates,peynir ve baharatları ilave edip 2 dakika sonra ocaktan alalım. Masanın üzerine yufkayı yayalım, fırça yardımıyla süt, yağ, yumurta karışımından bolca sürelim. Yufkanın bir kenarından (1 karış kadar) tutup üzerine katlayalım ki, rulo yaparken yırtılmasın, iç malzemeden koyup kol böreği gibi rulo yapalım ve rulonun ortasında keselim. (5 adet yufka büyük fırın tepsisine tam geliyor) Yağlanmış tepsiye sıra sıra dizelim. Aynı işlemi diğer yufkalara uygulayalım, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
|