| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Madımak 1 Kg.
 Tereyağı 1 Yemek kaşığı
 Kuru soğan 2 Orta boy
 Domates salçası 1 Yemek kaşığı
 Kıyma 1 Yemek kaşığı
 Pastırma 100 Gr.
 Pilavlık bulgur 1 Avuç
 Tuz
 
 Madımak temizlenir. İnce ince kıyılır. Kıyıldıktan sonra yıkanır. Kuru soğan doğranıp tereyağında soldurulur. Domates salçası, kıyma ve ince doğranmış pastırma ilave edilerek kavrulur. Kıyılmış madımak eklenip kendi suyu ile biraz pişirilir. Yüze çıkacak kadar sıcak su, bulgur ve tuz konulup pişirilir.
 
 
  
 
 |