| 
 | 
| Maçi Çorbası (Çeşme İzmir) | 
|  | yanlışnumara Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.09.2016
 Mesajlar: 103
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc119940 Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2016
 1,242 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Reşat Akbaykal
 
 2 kaşık tereyağı
 1 adet domates (Rendelenmiş)
 2 çorba kaşığı salça (2 bardak suda sulandırılacak)
 1 Tablet et suyu
 
 Tencerede eritilmiş tereyağına rendelenmiş domates ve sulandırılmış salça koyulur. Tereyağı ile birlikte kavrulur.
 Et suyu kaynar suda eritilir ve içine eklenir.
 Su kaynayınca hamur parçaları ilave edilir. Hamurlar piştiği zaman çorbamız hazır demektir.
 
 Not: Mantı hamurunun kesildikten sonra geriye kalan şekilsiz parçaları ise bu çorbada değerlendirilir. Böylece hamur israfı önlenmiş olur.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |