Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 bağ karalahana
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kayısı büyüklüğünde iç yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 kâse iç ceviz
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yeter miktar su
İki bağ karalahana iyice temizlenir ve doğranır.
Bir tencerede su kaynatılır ve doğranan karalahanalar eklenir.
5-10 dakika bu şekilde haşlanır.
Daha sonra süzülür ve tekrar tencereye alınır.
Üstüne sıvı yağ, iç yağ, tuz, salça, acı biber konur ve suda eklenerek kaynatılır.
Daha sonra ocaktan alınır, üstüne bir kâse kadar çekilmiş iç ceviz ve dövülmüş sarımsak eklenir.
Tereyağı eritilir ve kırmızı toz biber eklenerek karalahananın üzerine dökülür.
|