Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Charlot Tarifleri > LUISELLA TURTASI (1 adet - 68,287 defa bakıldı)

LUISELLA TURTASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


LUISELLA TURTASI

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc12155
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2007
2,057 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
80 gram un,
150 gram toz tekeri,
25 gram patates nişastası,
75 gram kakao,
50 gram pudra şekeri,
250 gram krema,
5 yumurta,
ceviz büyüklüğünde tereyağı,
yarım çay kaşığı tuz.

Yapımı: Orta boyda bir pasta kalıbını (24 santim çapında) yağlayın, sonra tınlayıp bir kenara bırakın.
Bir kâsenin içinde unla nişastayı karıştırın.
Beri yanda porselen bir kâsenin içinde yumurtaların sarılarını (beyazlarını başka bir kâseye ayırın) toz şekeriyle birlikte tahta kaşıkla köpük haline gelinceye kadar iyice çırpın. Kakaoyu tel süzgeçten geçirin. Nişastayla karıştırdığınız unu ve kakaoyu yumurtaların içine azar azar dökün ve güzelce karıştırın.
Öbür yanda ayırmış olduğumuz yumurtaların aklarını yarım çay kaşığı tuzla birlikte yumurta teli veya gene tahta kaşıkla kar gibi bir köpük durumuna gelinceye kadar çırpın. Sonra bunu öbür karışımın içine yavaş yavaş karıştırarak katın. Sonra karışımı yağlanmış, unlanmış kalıbın içine dökün. Hamuru kalıbın her tarafına muntazam yayılmasına dikkat edin. Ve kalıbı 175 derece ısıdaki fırına koyun.
45 dakika pişirin. Pastayı fırından çıkarmadan önce iyice pişip pişmediğini anlamak için bir kibrit çöpünü turtanın bir yanına batırın, eğer kuru çıkarsa turta pişmiştir, nemli çıkarsa bir süre daha fırında kalması gerekir.
Fırından çıkarıldıktan sonra turtayı bıçakla kalıbın kenarlarından ayırın ve bir tepsiye ters çevirerek boşaltın. Daha sonra da turtayı gene başaşağı ederek servis tabağına alın. iyice soğuması için bir kenara bırakın.
Soğuduktan sonra keskin bir bıçakla yanlamasına tam ortasından kesip ikiye bölün. Kestiğiniz parçayı zedelenmeden bir yana bırakın.
Beri yanda porselen bir kâsenin İçinde kremayı pudra şekeriyle birlikte yavaş yavaş karıştırın, yalnız yağ kıvamına gelmemesine dikkat edin. Karıştırdığınız kaymağı ikiye bölün. Yarısını, servis tabağında kalan yarım turtanın üstüne sürün ve turtanın öbür yarısını kaymağın üstüne oturtun. Kaymağın öbür yarısını da krema şırıngasına doldurun ve turtanın üstüne türlü süsler yaparak sıkın. Turtanızı, hazır olup servis yapıncaya kadar tazeliğinden ve diriliğinden kaybetmemesi için buzdolabında tutun.






LUISELLA TURTASI Tarifleri Charlot Tarifleri



(1 adet LUISELLA TURTASI 68,287 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort