| 
 
 
 | 
Lüferli Börek (baklava yufkası) | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113946 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2016 
1,450 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet lüfer
 
2 yaprak baklava yufkası
 
50 gr sana margarin
 
1 adet defne yaprağı
 
½ çay kaşığı Tuz
 
½ çay kaşığı Karabiber
 
 
Temizlenmiş lüferin içine defne yaprağı konulur, tuz ve karabiber atılıp bekletilir. Baklava yufkası açılır, fırça yardımı ile eritilmiş sana yağı sürülür. Bir kat yufka üzerine konur tekrar yağlanır. Hazırlanmış baklava yufkası lüfer balığının baş ve kuyruk tarafı dışta kalacak şekilde sarılarak rulo yapılır. Önceden ısıtılmış fırında 175 derece 20 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |