| 
 
| 
 
 
 | 
 
Lüfer Pilaki | 
 
  | 
tınaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.06.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52621 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2010 
4,772 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet lüfer
 
2 adet patates
 
1 adet havuç
 
2 adet soğan
 
1-2 diş sarımsak
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
2 adet kesme şeker
 
Tuz
 
Karabiber
 
Dereotu
 
Maydanoz
 
 
Lüferleri yıkayıp, ayıklayın. Keskin bir bıçakla filetolarını çıkarın. Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Soğanları piyazlık kıyın. Havuçların kabuklarını kazıyıp, ince dilimler halinde kesin. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Sebzeleri, küçük doğranmış sarımsakları, limon suyunu, tuzu ve karabiberi hızlı ateşte karıştırarak kavurun. 2 adet kesme şeker ve 2 su bardağı suyu ekleyin. Kuşbaşı kestiğiniz filetoları ilave edin. Bir kere karıştırdıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Suyu çekmesinden 1-2 dakika önce kıyılmış dereotu ve maydanozu serpin, servis yapın.
 
 
Not: Lüfer pilaki sıcak ve soğuk servis yapılabilir. Eğer soğuk servis yapılacaksa 1 gün bekletilmesi gerekir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Lüfer Pilaki Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |