| 
 
| 
 
 
 | 
 
Lorlu Yelpaze Ekmek | 
 
  | 
sütçüü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.08.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119160 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2016 
1,226 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 Su bardağı Un
 
Yarım paket Yaş Maya
 
1 Su bardağı Sulu Yoğurt
 
Yarım Çay bardağı Sıvıyağ
 
2 Çorba kaşığı margarin
 
100 Gr. Lor Peyniri
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar ılık su
 
 
Karıştırma kabının içerisine unu ve tuzu koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Mayayı, yoğurdu, sıvıyağı ve lor peynirini de koyup ortasından yoğurmaya başlıyoruz.
 
Ilık su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz. Hazırladığımız hamuru merdane ile açıyoruz. Hamurları 5′er cm olacak şekilde şeritler halinde kesiyoruz.
 
Böylece 6 adet şerit yapıyoruz. Üzerine yağ sürüyoruz. Yağlanan hamurları üst üste koyup dilim dilim tekrar kesiyoruz. Muffin kalıplarını yağlıyoruz.
 
Hamuların alt kısmını elimizle bastırıyoruz. Üst kısımlarını ise yelpaze gibi açıyoruz. Bu şekilde mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan ekmeği önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Lorlu Yelpaze Ekmek Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |