| 
 
 
 | 
Lorlu Un Tatlısı | 
  | 
h.yıldırım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96216 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2014 
2,098 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı tuzsuz lor
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı şeker
 
5 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Soğuk su ve un tencereye aktarılır. Pürüz kalamayana kadar karıştırır. Ezilmiş lor ve şeker eklenir. Orta ateşe yerleştirilir. Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce tereyağı katılır. Kaselere konur. Soğuyunca ikram edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |