| 
 
 LOR SARMASI HARCI İÇİN
 2 Demet pazı yaprağı
 100 gr bulgur
 100 ml sıcak su
 100 ml süt
 300 gr lor peyniri
 2 adet kuru soğan
 Tuz
 ½ demet maydanoz
 1 adet kırmızı biber
 1 tatlı kaşığı kuru nane
 karabiber
 2 yemek kaşığı SANA Klasik
 SOSU İÇİN
 1 su bardağı süt
 2 diş sarımsak
 2 yemek kaşığı SANA Klasik
 
 Yaprakların saplarından 2 cm kalınlığında kesin. 2 dakika kadar kaynar suyun içinde bekletip yumuşatın. Ardından soğuk suya alıp dinlendirin ve süzün.
 Bulguru bir tencereye alın. Üzerine su, süt ve tuz ekleyerek suyunu çekene kadar kaynatın.
 Şişmiş bulgurların içine; lor peyniri, eritilmiş SANA Klasik, ince kıyılmış kuru soğan, ince kıyılmış maydanoz, taze soğan, biber ve baharatları ekleyerek karıştırın.
 Yaprakların damarlı kısmı içe bakacak şekilde 3 çay kaşığı kadar iç harctan ekleyip yaprağı sarın. İri yaprakları iki veya üçe bölerek sarabilirsiniz.
 Bir fırın kabına dizdiğiniz sarmaların üzerine süt, kıyılmış sarımsak ve küp doğranmış SANA Klasik ekleyin. Borcamı bir yağlı kağıt ile sarın ve 180 C derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
 Limon dilimleri ve domates dilimleri üzerine sarmaları dizerek servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 |