| 
 
| 
 
 
 | 
 
Lorlu Pay | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84070 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2012 
2,276 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 yemek kaşığı (100 gr) margarin
 
12 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
2 yemek kaşığı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karbonat
 
Payın Üstü İçin:
 
2 su bardağı lor peyniri
 
Yarım demet dereotu
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
Süslemek için kiraz domates
 
 
Margarin, yoğurt, süt, un, tuz ve karbonatı karıştırıp yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan iri ceviz büyüklüğünde bir beze ayırın, kalan hamuru  tepsi büyüklüğünde açın ve kenarlarını yükselterek tepsiye yayın. İnce ince doğranmış dereotuyla lor peynirini iyice karıştırın ve hamurun üzerine serin. Önceden ayırdığınız  hamurdan 4 ince şerit oluşturun. Bu ince hamur şeritlerini tepsideki harcın üzerine önce artı, sonra çapraz şekilde yerleştirin. Oluşan boşluklara kiraz domatesleri yerleştirerek süsleyin. Pişirmeden önce yumurta ve süt karışımını üzerine gezdirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Lorlu Pay Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |