|
|
Lorlu Ispanaklı Poğaça |
|
zeytin dalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2008
Mesajlar: 43 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc65793
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2011
2,603 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr margarin
2 adet yumurta
4.5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karbonat
İç malzeme:
Yarım kg ıspanak
250 gr lor peyniri
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tutam tuz
Margarini eritin. 1 yumurtanının akı ile sarısını ayırın. Unu, hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 yumurta, 1 yumurta akı, eritilmiş margarin, sıvıyağ, yoğurt ve karbonatı ilave edip karıştırın. Tuz ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Üzerini nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
Ispanakları temizleyip yıkayın ve süzgece alın. Suyu süzülünce iri iri doğrayın. Tencereye sıvıyağı alıp ıspanakları ekleyin ve karıştırarak pişirin. Ilınınca suyunu süzüp ıspanakları bir kaba alın. Lor peyniri ve tuz ekleyip karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. Ortasına bir miktar ıspanaklı malzemeden yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
|
|
Lorlu Ispanaklı Poğaça Tarifleri Açma Tarifleri
|
|