| 
 
| 
 
 
 | 
 
Lorlu Baklava | 
 
  | 
doğanay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2011 
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68235 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2011 
4,325 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım paket baklava yufkası
 
1 kase tuzsuz lor
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 paket tereyağı
 
Şerbet için:
 
3 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
Yarım limon
 
 
Şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Baklava yufkalarının aralarına az yağ sürerek küçük tepsiye kat kat konur. Yarıya gelince, tarçınla karıştırılmış lor eklenir. Kalan yufkalar da aynı şekilde konur. Kalan tereyağı sürülür. Baklava şeklinde kesilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Soğuk şerbet gezdirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Lorlu Baklava Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |