250 gram tatlı lor peyniri
1 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
Şerbet için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Lor peynirini bir kaba alın. İçine yumurta, irmik, un, kabartma tozu, tereyağı ve vanilini ekleyip yoğurun.
Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri hafif kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün. Şerbeti çekmesi için en az 1 saat dinlendirin.
Üzerine hindistancevizi veya antepfıstığı serperek servis edebilirsiniz.

|