| 
 
 
 | 
Lor Peynirli ve Sucuklu Lazanya | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113774 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2015 
1,997 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aytac.com.tr
 
 
10 yaprak lazanya
 
Yarım kangal AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK
 
2 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1.5 su bardağı lor peyniri
 
3 adet domates
 
100 g rendelenmiş kasar peyniri
 
Beşamel sos için;
 
60 g tereyağı
 
2 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı un
 
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
 
Üzeri için;
 
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 adet kırmızı kapya biber
 
 
1 AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUKları ince doğrayın ve tavada pişirin.
 
2 Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğradıktan sonra AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUKlara ekleyin. Tereyağını ilave ederek 3-4 dakika soteleyin ve ocaktan alın.
 
3 Beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun.
 
4 Karıştırmaya devam ederken azar azar sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
 
5 Fırın kabının tabanını hafifçe yağlayın ve 2 lazanya yaprağını yerleştirin.
 
6 Üzerine beşamel sos döküp lor peynirinin yarısını serpiştirin. Üzerini lazanya yaprakları ile kapatıp beşamel sos dökün.
 
7 AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUKlu karışım ile kaşar peynirinin yarısını yayın.
 
8 Malzemenin kalan yarısı ile işlemi tekrarlayın.
 
9 En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
 
10 Kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip ince doğrayın ve lazanyanın üzerine serpiştirin.
 
11 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
 
12 Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |