MALZEMELER
 
225 gr lor peyniri veya labne
 
1 yemek kasigi ayçiçek yagi
 
1 küçük soğan, ince dogranmis
 
100 gr mantar, dogranmis.
 
2 yumurta, çirpilmis
 
50 gr salam, küp seklinde kesilmis
 
Bir tutam taze rendelenmis hint cevizi
 
Tuz ve karabiber
 
25 gr tereyağı, eritilmis
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Firini 200 C isitin.
 
Bir tencerede ayçiçek yagini isitin soğanlari ekleyip yumusayincaya kadar
 
kizartin.
 
Mantarlari ekleyip 1- 2. dak. devamli karistirarak pisirmeye devam edin.
 
Tencereyi atesten. alip sogumaya birakin.
 
Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çirpilmis yuymurtalari peyrnire azar
 
azar ekleyerek yedirin.
 
Salam, soğan ve mantan peynir karisimina ekleyin. Hint cevizini tuzu ve
 
biberi katin.
 
Isiya dayanikli 4 küçük kabin içine firçayla tereyağıni sürün.Karisimi esit
 
alarak bu kaplara bosaltin.
 
Kaplari firina sürüp 20-25 dakika kabarip kahverengilesinceye kadar
 
pisirin, Maydanozla süsleyip servis yapin.
  
 |