| 
 
| 
 
 
 | 
 
LOR PEYNİRLİ MANTI | 
 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86090 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2013 
2,198 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru için:
 
400 gr. un
 
4 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı ince tuz
 
İçi için:
 
250 gram lor peyniri
 
2 adet yumurta sarısı
 
50 gram rendelenmiş gravyer
 
Üzeri için:
 
4 adet adaçayı
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Unu eleyip ortasını havuz gibi açınız. Çırpılmış yumurtayı ve bir tutam tuz ilave edip yoğurmaya başlayınız. Yoğururken azar azar zeytinyağını ilave ediniz. Hamur, lastik gibi olunca kıvama gelmiş, iyice bütünleşmiş demektir. O zaman top gibi yuvarlayıp una bulayınız. Bir saat kadar üstünü unla bulayıp, nemli bez örterek, serin bir yerde dinlendiriniz.
 
Lor peynirli iç için bütün malzemeyi küçük bir kaba koyup, iyice karıştırınız.
 
Mantı hamurunu açarak karelere kesip ortalarına lor peynirli içten koyup kapatınız, haşlayınız.
 
4 adet adaçayını 4 çorba kaşığı tereyağı ile kızartınız. Mantıyı kaynar suyundan süzdürerek yağın içerisine çıkarıp bir kere sallayarak karıştırıp servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
LOR PEYNİRLİ MANTI Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |