|
Lor Dolması (Demirözü Bayburt) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146947
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2020
1,034 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
1 kg. bulgur
1 lt. süt
3 adet kuru soğan
250 gr. taze soğan
750 gr. evelik
2 yemek kaşığı tereyağı
2 kg. lor
1 lt. su
Yemeklik doğranmış soğanlar tereyağında pembeleşinceye
kadar kavrulur. Bulgur ve tuz eklenip kavurmaya devamedilir.
Önceden hazırlanan süt ve su karışımı eklenir.
Bulgur, süt ve suyu çekinceye kadar pişirilir.
Pişen bulgur tencereden derin ve yayvan bir kaba alınır.
Ufak ufak doğranmış taze soğanlar ve lor eklenerek yoğrulur.
Yoğrulan iç malzemeden tutam halinde parçalar alınarak avuç içiyle sıkılır ve ufak parçalar halindeki eveliklere yanları açık kalacak şekilde sarılır.
Hazırlanan dolmalar fırın tepsisine dizilerek fırına verilir.
200 derecede kızarana kadar pişirilir.
Son olarak, kızaran dolmalar servis tabağında üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilerek sıcak olarak servise sunulur.
|
|