Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ülker Yemek Tarifleri > Lor Baklavası (1 adet - 48,874 defa bakıldı)

Lor Baklavası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Lor Baklavası

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc30118
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2008
3,178 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
2 adet yumurta
7 su bardağı bisküvi unu
90 ml. (6 çorba kaşığı) Ülker Bizim Margarin (eritilmiş)
125 ml. (1/2 su bardağı) su
1.5 çorba kaşığı gül suyu
250 g. tatlı lor peyniri
60 g. (1/2 su bardağı) pudra şekeri
1 çorba kaşığı toz tarçın
Şurubu için:
1 kg. (4 su bardağı) toz şeker
1 litre (4 su bardağı) su

Yumurtaları hafifçe çırpın. Bisküvi ununu bir yoğurma kabına koyun. Ortasını havuz biçiminde açıp, çırpılmış yumurtaları, eritilmiş margarini, suyu ve gül suyunu ilave edip, parmak uçlarınızla bu malzemeyi una yedirin. Yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Streç filme sararak buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
Fırınınızı 180°C'ye getirip ısıtın. Lor peynirini bir kaba koyup pudra şekeri ve tarçın ile karıştırın. Şurubunuzu hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencereye koyun. Ateşe oturtup şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Bir taşım kaynatıp, ateşi kısın. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın ve iyice soğumaya bırakın.
Baklava hamurunu iki parçaya bölün. Birer birer önünüze alarak hafifçe unlanmış tezgâhta (veya iki temiz naylon arasına koyarak), merdane ile 1 mm kalınlığında daire biçiminde açın. Ortadan ikiye kesip her bir yarım daireyi elinizle dikkatlice yırtmadan esneterek dikdörtgen biçimine getirin. Üzerlerine lor peynirini serpiştirin ve rulo biçiminde sarın. Her bir ruloyu 4 cm'lik parçalar halinde kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tepsiyi fırına sürüp, yaklaşık 20-25 dakika üzerleri kahverengileşinceye kadar pişirin.
Baklavaları fırından alıp üzerlerine soğumuş şurubu gezdirin ve kendi tepsisinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir tabağa aktarıp, üzerine tepside kalan şurubu gezdirerek servis yapın.

Notlar:
Tarifte geçen “bisküvi unu”, pötibör bisküvinin, mutfak robotunun parçalayıcısında ince çekilerek toz haline getirilmesi ile elde edilir. 1 su bardağı bisküvi unu yaklaşık 1 paket pötibör bisküviden elde edilir. Tarifteki bardak ölçüsü, 250 mililitrelik hacme sahip standart bardak kullanılarak verilmiştir.






Lor Baklavası Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri



(1 adet Lor Baklavası 48,874 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort