https://yemek.name
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı glikoz
3 - 4 damla limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı su
½ çay kaşığı toz gıda boyası (sarı renkte)
Şekeri, glikozu ve suyu kısık ateşte eritin.
Kaynamaya başlayınca limon kabuğu rendesi, limon suyu ve gıda boyasını ekleyip ateşi yükseltin, ara sıra karıştırarak 5-10 dk. kaynatın.
Şekerin hazır olup olmadığını anlamak için, içi su dolu bir bardağa kaynayan karışımdan bir damla damlatın, eğer damla suyun üzerinde kalıyorsa ve hemen sertleşip boncuk gibi oluyorsa şeker olmuş demektir.
Ocağın altını kapatıp, sürekli karıştırarak, biraz ılınmasını sağlayın.
Bir kaşık yardımı ile yağlı kağıda yuvarlaklar halinde dökün. Ortalarına birer çöp şiş batırın ve donmasını bekleyin.
|