| 
 
| 
 
 
 | 
 
Lokumlu Krep Bohçası | 
 
  | 
akıl küpü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.11.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103243 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2014 
1,379 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı un
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı margarin
 
1 tutam tuz
 
İçi için:
 
15 adet lokum
 
1 su bardağı dövülmüş fındık
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
 
Bir kapta yumurtaları çırpın. Süt, erimiş margarini ve yavaş yavaş unu ilave edip karıştırın. 10 dakika bekletin. Kreplerin aynı büyüklükte olması için kahve fincanını ölçü olarak kullanabilirsiniz. Kahve fincanından bir parmak eksik krep hamurunu yağsız tavaya dökün. Krebi iki taraflı pişirin. Bu şekilde 8 adet krep yapın. Pişirdiğiniz kreplerin içine, ince doğradığınız lokumları ve dövülmüş fındıktan hazırladığınız içten birer kaşık döşeyin. Bohça şekli verin; tutturmak için kürdan kullanın. Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika bekletip çıkarın. Kürdanları çıkarıp süslü iplikle bağlayın. Üstüne pudra şekeri döküp servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Lokumlu Krep Bohçası Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |