| 
 | 
| LOKUL (SAMSUN) | 
|  | ASLIHAN Aşçı
 
  
 Kayıt: 21.11.2009
 Mesajlar: 12
 Şehir: SAMSUN
 | Kısa URL: https://ml.md/lc43843 Gönderme Tarihi: 21.Kas.2009
 4,265 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemeler:
 1 su bardağı sıvıyağ
 1 su bardağı ılık su
 1 yumurta
 1 paket kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 yumurtanın sarısı (üzerine)
 Aldığı kadar un(yumuşak ama yapışmayan hamur olacak)
 İç malzemesi:
 1 su bardağı kuru üzüm
 1 su bardağı fındık kırığı veya ceviz
 1 su bardağı toz şeker
 1 paket margarin
 
 Yapılışı:
 Hamur için ayrılan malzemeler yoğrulur. Hamur dörde bölünür. Hamur sırayla açılıp oda ısısındaki margarin sürülür. Üzerine şeker serpilip üzüm ve fındık ya da ceviz konur. Rulo halinde sarılıp lokma lokma kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Aynı işlem diğer hamurlarada yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 200 derfecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |