Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Vezir Parmağı Tarifleri > Lokma (28 adet - 2,524,739 defa bakıldı)

Lokma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Lokma

kerem ali
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.04.2020
Mesajlar: 35
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc150184
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2020
436 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
2 su bardağı ılık su
3,5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
3-4 damla limon
Kızartmak için;
2,5 su bardağı ayçiçek yağı

Derin bir karıştırma kabının içerisine unu alın.
Havuz yaptığınız unun ortasına maya, şeker ve ılık suyu ekleyip yoğurun.
Cıvık bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurun üzerini kapatın.
1 saat boyunca hamurun mayalanması için bekleyin.
Hamur mayalanırken; siz şerbeti hazırlayabilirsiniz.
Su ve şekeri tencereye alıp, ocağın altını açın.
Şeker eriyince tencereye limon suyunu ilave edin.
Şerbet bir, iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
Yağı derin bir kızarma tenceresine alın. İyice ısınmasını bekleyin.
Sıkma torbasına hamuru doldurun.
Mutfak makasını yağlayın.
Sıkma torbasından akan hamuru keserek tencereye atın.
Bu işlemi iki adet yağlı kaşık kullanarak da yapabilirsiniz.
Kızaran lokmaları kevgir yardımıyla yağdan çıkarın.
Sıcak lokmaları soğuk şerbete atın.
10-15 saniye sonra lokmaları şerbetten alıp servis edebilirsiniz.



Lokma Tatlısı

mim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.05.2020
Mesajlar: 25
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc150658
Gönderme Tarihi: 20.May.2020
351 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
20 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Alabildiği kadar su
Şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Üzeri için:
Tarçın

Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Şeker ve ılık su ile mayayı geniş bir kasede eriyinceye kadar karıştırın. Un ve vanilya ekleyip karıştırın. Azar azar su ekleyip yapışkan bir hamur hazırlayın. Üzerini streç film ile örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamuru elinize alıp sıkarak, ıslatılmış çay kaşığı ile lokmaları kızgın yağın içerisine atın. Altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kevgir ile yağdan çıkarıp soğumuş şerbetin içine atın. Servis tabağına alın, üzerine tarçın serpiştirip servis yapın.



Lokma

fikir
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2020
Mesajlar: 23
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc151992
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2020
371 defa indirildi / yazdırıldı




3,5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Kızartmak için:
2,5 su bardağı ayçiçek yağı
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

3,5 su bardağı unu geniş bir kabın içine alın ve ortasını havuz şeklinde açın. 1 paket kuru maya, 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edin. 2 su bardağı ılık suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışan ve cıvık bir hamur elde edin. Hamurunuzun üzerini kapatın, oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın. Hamur mayalanırken şerbetini hazırlayın. Tencerenin içerisine 2 su bardağı toz şeker ve 1,5 su bardağı suyu aktarın. Şeker eriyince limon suyunu ilave edin. Hafif kaynayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Mayalanan hamuru sıkma torbasına aktarın. Yağlanmış mutfak makası yardımıyla hamurunuzdan küçük toplar kesin. Kızgın yağın içerisinde kızartın. Kızan lokmaları kevgir yardımıyla alın ve soğuk şerbetin içerisine atın. 10 saniye kadar şerbetin içerisinde tutun.



Lokma Tatlısı

feris
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.11.2020
Mesajlar: 48
Şehir: Keçiören
Kısa URL: https://ml.md/lc156215
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2021
365 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
2,5 su bardağı ayçiçek yağı
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir tencerede koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Limon suyunu da ekleyip, 2 dakika daha kaynattıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin.
Tatlının bir lokmalık hamurlarını hazırlamak için; unu karıştırma kabına alın. Orta kısmını açın. Kuru maya ve toz şekeri orta kısmına aktarın. Kenarlarda kalan unun üzerine tuzu şerpiştirin.
Maya ve toz şekeri, ılık su ile yumuşatın. Hamuru, orta kısımdan kenar kısımlara doğru karıştırarak yoğurmaya başlayın.
Kıvam alan hamuru ayrı bir kaba alın. Hamuru daha sonra dinlendirin.
Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Bir kaşık yardımıyla aldığınız hamur parçalarını kızgın yağa bırakın. Lokma hamurunu renk alana kadar kızartın. Pişen lokmaları bekletmeden, soğumuş şerbetin bulunduğu tencereye aktarın. 5 dakika beklettikten sonra lokma tatlısı servise hazır.



Lokma Tatlısı

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161910
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2021
271 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
5.5 g kuru maya
Yarım çay bardağı ılık su
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yumurta
Bir tutam tuz
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2.5 su bardağı toz seker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Tarçın

Şerbeti için; su ve şekeri geniş bir tencerede şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamuru için; mayayı geniş bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ve ılık suyu ilave edip mayayı eritin. Unu ayrı bir karıştırma kabına eleyin.
Bir tutam kadar tuz ilave edip ortasını havuz gibi açın. Mayayı unlu karışıma ilave edip 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
Yumurta ve suyu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru sıkma torbasına doldurun. Kızgın yağa ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın.
Sıcak lokmaları soğuk şerbete atın. Lokmalar şerbeti iyice çektikten sonra üzerine tarçın serpiştirin.
Dilerseniz, lokmaları çikolata sosu ile doldurarak servis edebilirsiniz.



Lokma

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163875
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2022
211 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
Yarım paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin
1 su bardağından az eksik süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 bardak su
Tuz
Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
limon suyu 2-3 damla
Kızartmak İçin:
Bol miktarda sıvıyağ

Şerbet için, su ve şeker büyükçe bir tencerede iyice kaynatılır. İnmesine yakın limon damlatılır.
Karıştırma kabımıza unu, tuzu, şekeri, koyup iyice karıştırın.
Ortasını havuz gibi yapın, havuzun içine mayayı, sütü, erimiş tereyağını (ılık) yumurtayı ve bir miktar suyu koyarak yumuşakça bir hamur elde edin.
Kaşık kaşık alarak çok kızgın veya soğuk yağda kızartın.
Kepçe veya tel süzgeç ile alın soğumuş şerbet içine atın.
5-10 dk bekletin, üzerine tarçın veya hindistancevizi serperek servis yapın.



Lokma Tatlısı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171334
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2023
268 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.hurriyet.com.tr

2 su bardağı ılık su
1 küçük kuru maya
1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 çimdik tuz
2,5 su bardağı beyaz un
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
5-6 damla limon suyu
Kızartmak için:
1,5 su bardağı zeytinyağı

Önce şerbeti hazırlıyoruz. Tencereye şekeri, suyu koyup karıştırarak pişiriyoruz. Hafif yoğunlaşmaya başlayınca limon suyunu sıkıp ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Kuru maya, şeker bir kaseye koyun. üzerine ılık suyu koyun, un ekleyin bir çimdik tuzla karıştırıyoruz. Üstünü kapatıp mayalamaya bırakıyoruz.30 dakika bekledikten sonra mayalanmış olacak hamur. Tavaya yağı koyup kızdırıyoruz. Hamurdan avcumuzun içine alıp sıkıyoruz çıkan hamuru tatlı kaşığıyla kopartıp kızgın yağa atıyoruz. Pembeleşen lokmaları çıkarıyoruz. Soğuk şerbete koyuyoruz. Şerbeti çeken tatlıları servis tabağına koyup servise hazır hale getiriyoruz.



Lokma

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177616
Gönderme Tarihi: 05.May.2024
140 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
Kızartmak için sıvı yağ
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için bir tencereye su ve şekeri koyun, orta ateşte kaynatın. Şeker eriyince içine limon dilimini ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Bir tencereye su, süt, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu koyun. Karışım kaynamaya başlayınca unu ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak hamurun topaklanmasını önleyin. Hamur göz göz olup tencerenin dibine yapıştığında ocaktan alın.
Hamurunuzu biraz dinlendirin, ardından biraz ılındığında üzerine bir yumurta kırarak iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve ortasına hafifçe bastırarak şekil verin.
Kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kağıt havlu serilmiş bir tabağa alarak fazla yağını süzün.
Kızaran lokmaları ılık şerbete atın, hemen emmesini beklemeyin, biraz bekletin. Ardından servis yapabilirsiniz.







Lokma Tarifleri Vezir Parmağı Tarifleri



(28 adet Lokma 2,524,739 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort