|
|
Lokma (Tire İzmir) |
|
seçin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2015
Mesajlar: 53 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc112472
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2015
1,840 defa indirildi / yazdırıldı
|
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Domates
Biber
Çamur peyniri (çökelek ya da lor peyniri de kullanılabilir)
Dereotu
Taze nane
Taze soğan
Maydanoz
Zeytinyağı
Pul biber
Karabiber
Tuz
Bütün malzeme sırasıyla küçük küçük doğranarak harmanlanırÜzerine istenilen miktarda tuz, karabiber pul biber ve zeytinyağından oluşan karışım eklenir. Servis edilirken en üste tekrar ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ile konularak süslenir.
Not: Özellikle Tirede yapılan ve kahvaltılarda da sunulan özgün bir salata türüdür.
|
|
Lokma (Tire İzmir) Tarifleri Ege Yemekleri
|
|