www.sefabdullahusta.com
 
 
500 gr dana ciğer
 
2 su bardağı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı un
 
Tuz
 
Karabiber
 
Limon kabuğu
 
Baharatlar
 
 
Ciğerin zarını soyun ve yaklaşık 1 cm kalınlığında ince ince (yaprak gibi) doğrayın. Fakat çok ince olmamalı yoksa çok gevrek olur.
 
Doğradınız ciğerleri bir kaba alın. Limon kabuğu ve baharatlarla karıştırın ve buzdolabında 6 saat bekletin.
 
Bir peçete üzerine unu serin ve dolaptan çıkarttığınız ciğerleri una bulayın.
 
Tavaya sıvı yağ koyun ve yağ iyice kızınca ciğerleri güzelce pişirin ve servis tabağına alın.
 
Servis tabağını dilimlenmiş domates, patates ya da taze soğan ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 |