www.miele.com.tr
 
 
200 gr pirinç
 
1 adet soğan
 
1 diş sarmısak
 
30 ml zeytinyağı
 
200 ml tavuk suyu veya bulyon
 
20 gr tereyağı
 
1 adet limon
 
Taze fesleğen
 
Taze çekilmiş karabiber
 
Tuz
 
 
Soğanları ve sarmısağı ince doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün. Sıcak suda 15 dakika bekletin. Limonun kabuğunu rendeleyin. 
 
MİELE FIRININIZIN tepsisine süzdüğünüz pirinci dökün. Üstüne tavuk suyu soğan, sarmısak, limon kabuğu rendesi ve tuzu ekleyip MİELE BUHARLI FIRININZDA pişirin. 
 
Tereyağı ve çekilmiş karabiber ekleyip bir iki dakika daha pişirp çıkarın.
 
Şerit kesilmiş fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
  
 |