|
|
LİMONLU SUFLE (Fransa) |
|
balcan
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2009
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc38114
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2009
2,029 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 dl. süt
5 yumurta sarısı
40 gr. un
6 yumurta akı
40 gr. tereyağı
Bir fiske tuz
80 gr. şeker
10 gr. nişasta
Yarım limonun kabuğu
Ateş üzerinde bir kap içinde yağı eritiniz. İçine un ilâve ediniz.
Portakal kabuğu rendelenir.
Bu karışıma şeker, tuz ve rendelenmiş limon kabuğu ile kaynatılmış sütü azar azar ilâve ediniz.
Bir müddet daha kaynatmaya devam ediniz. Ateş ürerinden alarak soğumaya bırakınız.
Hamur ılık olunca yumurta sarılarını birer birer ilâve ederek karıştırınız.
Kâr haline getirilmiş yumurta akların ilâve ediniz.
Yumurta aklarını çarparken içine şekerin diğer yarısını azar azar ve birazda nişasta ilâve ediniz.
Sufle kalıbınızı yağlayınız ve duvarlarına şeker serpiniz.
Kalıp içine 3/4 kaplayacak biçimde hazırlanan karışımı boşaltınız.
Fırında pişene kadar tutunuz.
|
|
LİMONLU SUFLE (Fransa) Tarifleri Fransız Yemekleri
|
|