MALZEMESİ
 
2 Adet limon suyu ve rendesi
 
2 Adet yumurta
 
7 Çorba kaşığı pudra şekeri
 
2 Kaşık nişasta (mısırözü)
 
1 Paket vanilya
 
1,5 Su bardağı su
 
Yarım küçük paket margarin
 
Yüz gram bisküvi
 
 
YAPILIŞI
 
1 Çukur bir kapta yumurtayı şekerle çarpınız.
 
2 Diğer bir tencerede limon kabuğu rendesini ve suyunu, nişastayı, vanilyayı 1,5 bardak suyla karıştırınız.
 
3 Hafif ateş üzerinde karıştırarak muhallebi kıvamında pişiriniz.
 
4 İçine yumurta ile çarpılmış şekeri ve margarini de ilâve ederek bir iki dakika daha kaynatınız.
 
5 Ateşten alınız ve uzun bir kalıba biraz krema dökünüz, bir sıra büsküvi, bir sıra krema sıralıyınız.
 
6 Bu şekilde üç kat hazırladıktan sonra buzdolabında bir gün bekletiniz.
 
7 Dilimlerek soğuk servis yapınız.
  
 |