4 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
 
4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
 
1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
 
1 adet limonun suyu
 
4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
 
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
 
 
Etleri iki streç arasında 5 mm kalınlığında oluncaya kadar inceltin ve 1 cm eninde şeritler kesin.
 
Zeytinyağını ısıtıp, et, soğan ve sarımsakları katın. Pul kırmızıbiber serpin. Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. pişirin.
 
Ateşten alıp, limon suyunu gezdirin. Maydanoz, tuz ve karabiber serpip, iyice karıştırın.
 
Arzu ederseniz sıcak limon dilimleriyle beraber servis yapın.
 
 
 
  
 |