| 
 
| 
 
 
 | 
 
Limonlu Kremalı Revani | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62410 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2011 
5,804 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.temizliknerahat.com
 
 
4 Yumurta
 
1 Su B.Tozşeker
 
3 Çorba K. İrmik
 
5 Çorba K. Söke Un
 
1 P. Vanilya
 
1 P. Kabartma Tozu
 
Kreması İçin:
 
2 Su B. Süt
 
1 Çorba K. Nişasta
 
1 Çorba K. Söke Un
 
2 Çorba K. Tozşeker
 
1 Limon
 
Şerbeti İçin:
 
4 Su B.Su
 
3 Su B. Tozşeker
 
1 Dilim Limon
 
Süslemek İçin:
 
Kremşanti
 
 
Şerbetini hazırlamak için; su, toz şeker ve limon tencerede kaynatılır. Kremasını hazırlarken; süt, nişasta, un ve şeker tencerede karıştırılıp pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra içine limon kabuğunu rendeleyin. Limonun suyu da kremanın içine sıkılır. Göz göz olmaya başlayınca altını kapatın.
 
Karıştırma kabına yumurtaları kırın ve toz şekeri ilave ederek mikserle köpürtün. Ayrı bir tabakta unu, vanilyayı, irmiği ve kabartma tozunu bir kabın içinde harmanlayın. Bu karışımı da şeker ve yumurta karışımıyla birleştirip karıştırın. Fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verin. Fırından çıkan keki soğuyunca fırın kabından çıkarın. Yağlı kağıdını kaldırın. Keki ortasında ikiye kesin. Alt parçayıyenidenfırın kabına alın.
 
Üzerine şerbetin bir kısmını dökün. Hazırlanan kremayı üzerine sürün. Diğer keki de üzerine kapatın. Üzerine tekrar şerbet dökün. Krem şantiyle ve yeşil fıstıkla süsleyin.
 
 
 
 
Fotoğraf "yerküre" tarafından gönderildi. 10.08.2018
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Limonlu Kremalı Revani Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |